Nagyvilág

Obama: a muszlimellenesség a terroristákat segíti

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 03. 26. 13:53

A muzulmánok kollektív megbélyegzése a terror eszközét is használó iszlám szélsőségesek, a dzsihadisták malmára hajtja a vizet.

Szokásos hétvégi televíziós nyilatkozatában Obama elítélte a hét eleji brüsszeli terrortámadásokat, és részvétét fejezte ki a halálos áldozatok hozzátartozóinak. Hangoztatta ugyanakkor, hogy kerülni kell a teljes muzulmán közösség megbélyegzését. “Az amerikai muzulmánok legfontosabb partnereink” – fogalmazott az elnök, és üdvözölte a közösség “óriási hozzájárulását országunkhoz és életmódunkhoz”.

Obama mindezzel az elnökjelöltségre pályázó azon politikusoknak is üzent, akik kampányukban negatív megkülönböztetéssel utalnak az iszlám vallásúakra, felvetve például bevándorlásuk teljes tilalmát vagy a muzulmán közösségek lakta területek rendszeres hatósági felügyeletét.

Ezek a kísérletek ellentétesek jellemünkkel, értékeinkkel, történelmünkkel, a vallási szabadságra épülő nemzet fogalmával

– mondta az elnök.

A közösség megbélyegzése ráadásul a dzsihadisták malmára hajtja a vizet, hiszen éppen “az a céljuk, hogy egymás ellen uszítsanak minket, és legyen ürügyük arra, hogy minél több embert toborozzanak gyűlöletre épülő elveik támogatására”. Elismerte, hogy az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet “a civilizált világ egészére” fenyegetést jelent, de azt is leszögezte, hogy a terroristák kudarcot fognak vallani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

tramp sleeping rough on the street
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.