Nagyvilág

Kivégzést követel Észak-Korea a déli államfőtől

Azzal fenyegetőznek, hogy ha ez nem történik meg, lebombázzák a déli elnöki palotát.  

A Koreai Néphadsereg, Kim Dzsong Un rezsimjének hadereje megfenyegette Dél-Koreát, hogy támadást intéznek a szöuli elnöki palota ellen, ha Pak Gun Hje államfő nem kér bocsánatot az „árulásért” és nem végezteti ki nyilvánosan azokat, akik Észak-Korea szerint vezetésükre törnek.

A fenyegetést az váltotta ki, hogy Dél-Korea és az Egyesült Államok évi rendes hadgyakorlatát tartja, amit Észak-Korea rendre egy invázió előkészületének értékel. Idén különösen nagy a feszültség Észak-Korea nukleáris és rakétakísérletei, valamint az azokra adott nemzetközi válasz miatt. A legnagyobb felháborodást mégis az válthatta ki, hogy dél-koreai médiajelentések szerint a hadgyakorlaton szimulált támadást hajtanak végre az északi államvezetés ellen is.

Az észak-koreai állami médián keresztül kiadott közlemény arra figyelmeztet, hogy a dél-koreai elnöki palota „lőtávolságban van” az északi tüzérség számára, és ha parancs érkezik, egyetlen gombnyomáson múlik a támadás.

Ugyancsak szombaton a DPRK Today nevű propagandaoldalon egy Washington elleni atomtámadásról tettek közzé animációt. (AP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik