Nagyvilág

Étkezdében keresik a kamaszlány gyilkosát

Egy barátjánál töltötte a péntek éjszakát a 15 éves Paige Doherty szülővárosában, a Glasgowtól északnyugatra fekvő Clydebank-ben. Másnap reggel a 20 kilométerre fekvő Kirkintillochba indult, ahol félállásban egy fodrászatban dolgozott. A munkahelyén a heti fizetését akarta felvenni, ám soha nem érkezett meg.

kép: Facebook
kép: Facebook

A lány beugrott az egyik kedvenc étkezdéjébe, a Delicious Delibe reggelizni, aztán a buszhoz indult. Reggel negyed kilenckor látták utoljára, amint a buszmegálló felé tartott. Szombat estére plakátok  árasztották el a környéket az eltűnt Paige fotójával.

A nyomozók hétfőn kora délután egy nő holttestére bukkantak egy erdei ösvényen, nagyjából 800 méterre attól a helytől, ahol Paiget utoljára látták. A rendőrség hamarosan megerősítette, hogy az eltűnt lány holttestét találták meg, és bejelentették, hogy gyilkossági ügyben indítottak nyomozást. Azt nyilatkozták az első feladatuk a lesz, hogy a lány minden egyes szombat reggeli mozdulatát feltérképezzék.

Kép: Google Street View
Kép: Google Street View

 

Néhány óra múlva a rendőrség lezáratta a Delicious Delit, illetve a szomszédos, Mr. Tasty nevű büfét. Az üzleteket fehér overallos helyszínelők lepték el, akik rengeteg fotót készítettek egy közelben parkoló autóról is. Nem sokkal később egy szomszédos utcában, alig fél kilométerre álló házat is megszálltak a nyomozók.

A nyomozást vezető Duncan Solan felügyelő azt nyilatkozta, hogy egyelőre senkit sem tartóztattak le. Semmilyen részletet nem árult el az üggyel kapcsolatban, így azt sem, hogyan gyilkolhatták meg a fiatal lányt. Meg nem erősített információk szerint késszúrások végeztek vele.

(via Metro, Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik