Külföld

Az ENSZ kivonul a görög menekülttáborokból

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 03. 23. 19:55

Az eddigi hotspotok fogdákká alakultak, amit az ENSZ menekültügyi szervezete (UNHCR) határozottan ellenez. Ezért be is szüntette egyes tevékenységeit.

Az UNHCR nem részese az EU–Törökország közötti megállapodásnak, és nem vállal részt sem a menekültek visszaküldésében, sem az őrizetbe vételükben – írta a szervezet. Ezért az ENSZ menekültügyi szervezete felfüggesztette egyes tevékenységeit a görög szigetek zárttá tett befogadó központjaiban.

Az eddig „hotspot” néven ismert központok az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás életbe lépésével fogdákká alakultak át. Az ENSZ menekültügyi szervezete pedig határozottan ellenzi a menedékkérők és menekültek automatikusan mindenkire kötelezően kiterjedő őrizetbe vételét – áll az indoklásban.

Mindazonáltal továbbra is jelen leszünk, hogy felügyeljük a menedékkérők befogadási körülményeit, hogy biztosítsuk a menekültjogok és az alapvető emberi jogok tiszteletben tartását, valamint azért, hogy tájékoztatást adjunk a menedékkérés módjáról és az eljárás menetéről.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.