A következő élő közvetítés része Brüsszeli robbantás: az Iszlám Állam vállalta a felelősséget

Brussels Airport: lehetetlen megmondani, mikor áll helyre a repülőtér működése

Az összes repülőtéri dolgozó nevében részvétét fejezte ki a keddi merényletek áldozatainak családtagjai és barátai számára a Brussels Airport igazgatója. „Ez kétségkívül a legsötétebb nap a repülőtér történelmében” – közölte Arnaud Feist. Köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak, az utasoknak és a személyzetnek segítségükért és szolidaritásukért.

A repülőtér közleményében azt írta: a keddi napra minden járatot és más tevékenységet lemondtak. A létesítményt kiürítették, hogy az ügyészség és rendőrség zavartalanul elvégezhesse a nyomozati munkát. Amíg ezzel nem végeznek, senki, a repülőtéri személyzet sem léphet be az indulási csarnokba.

Europress
Europress

„A repülőtér szívét érte támadás, az indulási csarnokot, ahol sok utas várakozott, hogy elindulhasson vakációjára” – írták. A Vöröskereszt továbbra is a repülőtér közelében van, hogy segítse az áldozatokat, szemtanúkat, hozzátartozókat és barátokat.

Jelenleg lehetetlen megmondani, mikor áll helyre a repülőtér működése – áll a közleményben. Az épület megrongálódott, és addig nem is tudják felmérni a károkat, amíg a nyomozók dolgoznak.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik