Nagyvilág

Hihetetlen pusztítást végzett egy jégvihar Texasban

A felvételeket nézve kész csoda, hogy a teniszlabda nagyságú jégdarabok senkit sem öltek meg.

A texasi biztosítótársaságok hétvégi közlése szerint csak az autókban 300 millió dolláros, azaz több mint nyolcvanmilliárd forintos kárt okozott az amerikai államra csütörtök reggel lecsapott két jégvihar – jelentette a helyi sajtó. A tojás- és teniszlabda-méretű jégdarabokkal érkező viharok a reggeli csúcsforgalom idején csaptak le Dallas környékére, hatalmas dugókat okozva a területen, ahol már akkor látni lehetett, hogy a kár nagysága katasztrofális lehet.

Two overnight storms produce hail, some reported to be as large as tennis balls, on March 17, 2016 in Fort Worth, Texas. (Rodger Mallison/Fort Worth Star-Telegram/TNS)
A texasi jégviharok teniszlabda-nagyságú jégdarabokkal bombázták Dallas környékét – Fotó: Europress

A texasi biztosítók szövetségének több nap kellett ahhoz, hogy felmérjék a károk nagyságát. A szervezet szóvivője vasárnap jelentette be, hogy adataik szerint nagyjából ötvenezer autót rongáltak meg a jégesők, és a járművekben keletkezett kár nagysága a 300 millió dollárt is elérheti. „Ez katasztrofális esemény számunkra” – mondta el a szóvivő a CBS-nek. Mark Hanna hozzátette: a megrongálódott háztető számáról még nincsen adatuk, de a kár nagysága azokban is több százmillió dollár lehet.

texasi jégeső04

Egy biztosítótársaság az NBC-nek elmondta: olyan sok ügyfelük jelentkezett be náluk, hogy más államokból kell munkatársakat áthelyezni Texasba, hogy győzzék a károk felmérését. Egy nappal a viharok után csak a State Farm biztosítónál majdnem négyezer autós jelentkezett, valamint 1500 háztulajdonos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik