Nagyvilág

Élete végéig börtönben maradhat a zongoraművész feleségét megölő nagybőgős

Házassági évfordulójukon vadállatként támadt világhírű zenész párjára.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Angliában John Martin nagybőgőst, aki brutálisan meggyilkolta feleségét, Natalia Strelchenko világhírű zongoraművészt.

A 48 éves norvég zenész második házassági évfordulójukon, 2015. augusztus 30-án, egy elfajult veszekedés során fojtogatta és halálra verte 48 éves orosz származású norvég feleségét, aki rendkívül sikeres koncertzongorista. A gyilkosság manchesteri otthonukban történt.

A bíró az ítélet kihirdetésekor közölte: a nagybőgősnek legkevesebb 17 és fél évet kell börtönben tölteni.

A férfi vallomásában azt állította: nem emlékszik semmire, mert szorongásoldót vett be és alkoholt ivott rá. Egy szemtanú, a pár egy barátja azt mondta: a gyilkosság napján a férfi vadállatként támadt feleségére, lelökte a lépcsőn, ütlegelte és fojtogatta. A súlyos sérüléseket elszenvedő nő a kórházban halt meg.

Az eljárás során kiderült: John Martin barátai körében többször célzott arra, hogy „végez feleségével, ha az továbbra is hülyét csinál belőle”. A nem túl sikeres zenész féltékeny volt feleségére.

Strelchenkót kivételes tehetségként tartották számon. Tizenkét évesen adta első koncertjét a Szentpétervári Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Tanulmányait Szentpéterváron és Oslóban végezte. Fellépett egyebek között a londoni Wigmore Hallban, a New York-i Carnegie Hallban és a berlini Francia Székesegyházban. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik