Külföld
Austrian kidnap victim Natascha Kampusch poses for photographers as she arrives for the premiere of the film "3,096 Days" based on her story on February 25, 2013 in Vienna. AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI / AFP / SAMUEL KUBANI

Borzalmas részletek derültek ki Natascha Kampusch fogva tartásáról

24.hu
24.hu

2016. 03. 21. 20:33

A kislányt elrablója éheztette, és megalázó „ünnepségeket” szervezett neki.

Egy új könyvből fény derült arra, hogy mi van azokon a kazettákon, amelyeket Natascha Kampusch elrablójától foglalt le az osztrák rendőrség. A 2006-ban szabadult lány tízéves volt, amikor a perverz Wolfgang Priklopil iskolába menet elrabolta az utcán, és több mint nyolc évig tartotta fogva.

A felvételeken, melyekről egy volt nyomozó beszélt, Natascha szinte mindig meztelenül, alultápláltan látható. Priklopil a kislányt „rabszolgának” hívta, van olyan jelenet, amiben azt mondogatta neki: legyen szerető, engedelmes és alázatos.

Volt, hogy a perverz gyerekrabló kövérnek nevezte Natascha Kampuscht és kimerülésig éheztette. Egy felvételen az látható, ahogy a 12 éves kislány meztelenül szaladgál le-föl a lépcsőn, és kilátszanak a bordái. Egy másik videón leborotvált fejjel látható. Csak egy szelet kenyeret kapott enni, miközben fogvatartója azt kiabálta neki, hogy „hozz egy pohár vizet, te tehén”. Natascha sokszor olyan éhes volt, hogy áruházak szórólapjairól vágott ki ételeket, és képzeletbeli menüket állított össze belőlük.

Priklopil karácsonyi, húsvéti és „szülinapi” bulikat is rendezett a kislánynak. Ilyenkor kérhetett valamilyen ajándékot, amit fogva tartója meg is vett neki, de rászólt, hogy óvatosan bontsa ki, mert a következő ajándékot is abba a papírba csomagolná.

A gyerekrabló folyamatosan verte Nataschát, és durván beszélt vele, így akart minél nagyobb kontrollt gyakorolni felette. Azzal fenyegette meg a kislányt, hogy robbanóeszközökkel van körülvéve a ház, amelyek működésbe lépnek, ha megpróbál elszökni. Feltűnő, hogy Natascha Kampusch mesterkélten beszél a videofelvételeken, ami annak köszönhető, hogy Priklopilon kívül nem tartotta más emberrel a kapcsolatot.

A videókról Peter Reichard újságíró könyvéből derültek ki részletek, amely nem sokkal Natascha Kampusch szabadulásának tizedik évfordulója előtt jelent meg. Reichard szerint a hatóságok már a kislány eltűnése után nem sokkal megoldhatták volna az ügyet, ugyanis egy rendőrtiszt a legelején jelezte feletteseinek, hogy Priklopil gyanús, és úgy véli róla, hogy egy kislányok után vonzódó perverz. A felettesek viszont nem foglalkoztak ezzel. (The Local)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.