Nagyvilág

Egyetemistákat szállító busz borult fel Spanyolországban – 14 halott

A járművön külföldi, főleg erasmusos diákok voltak. Egyelőre úgy tudni, magyar áldozat nincsen.

Legalább 14 ember meghalt, és 43-an megsérültek, amikor felborult egy külföldi diákokat szállító busz egy spanyol autópályán – jelentette a helyi sajtó. A diákok egy éjszakai fesztiválról tartottak Valenciából vissza Barcelonába, amikor az AP7-es autópályán balesetet szenvedtek.

A baleset pontos okát egyelőre nem lehet tudni. A katalóniai belügyminiszter, Jordi Jane közlése szerint a busz nekiütközött a jobboldali korlátnak, majd amikor a sofőr balra rántotta a kormányt, a jármű áttért a szemebjövő sávba, és a felboruló busz összeütköztt egy autóval, amiben ketten sérültek meg. A buszvezetőnek a spanyol sajtóban megjelent hírek szerint nem lett semmi baja, és jelenleg a rendőrségen zajlik kihallgatása

A beszámolók szerint a 43 sérültből harmincat kellett kórházba szállítani, és közülük legalább négyen nagyon súlyos állapotban vannak. A hatóságok még nem tették közzé az áldozatok neveit és nemzetiségét sem. Az első beszámolók szerint többségük erasmusos diák volt. A helyi hatóságok egyelőre csak annyit közöltek, hogy legalább 14 ország diákjai voltak a buszon. Egyelőre úgy tudni, magyar diák nem volt köztük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik