Nagyvilág

Kubai menekültek fulladtak a tengerbe

kuba (Array)
kuba (Array)
Egy luxushajó volt kénytelen felvenni másfél tucat kubai bevándorlót, akik a nyílt tengeren úsztak az Egyesült Államok felé.

Tizennyolc kubai bevándorlót mentett meg egy luxus óceánjáró Florida partjainál, a Kubából az Egyesült Államokba tartók elmondása szerint kilenc társuk életét vesztette 22 napig tartó útjuon – közölte az amerikai parti őrség.

A hatóságok szerint a bevándorlókat pénteken vette fedélzetére a Royal Caribbeans cég Brilliance of the Seas nevű, 90 ezer tonnás hajója Marco szigetétől nyugatra. A hajó a következő állomásán, a mexikói Cozumel kikötőben teszi partra a kubaiakat.

A túlélők súlyos kiszáradástól szenvedtek, és azt mondták, kilenc társuk korábban meghalt. A parti őrség nem tudta megerősíteni az elhangzottakat. Az amerikai hatóságok a héten két alkalommal fogtak el összesen további 42 bevándorlót, akiket a parti őrség pénteken visszaszállított Kubába.

Barack Obama amerikai elnöknek a kubai-amerikai viszony normalizálásáról szóló, 2014. decemberi bejelentése óta kubaiak ezrei áramlanak az Egyesült Államokba. Obama vasárnap háromnapos látogatásra érkezik a szigetországba. Az 1959-es kubai forradalom győzelme óta ő lesz az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki Kubába utazik – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik