Nagyvilág

Holtan találták a sztriptíztáncosból lett bírónőt

Holtan találták vasárnap hendersoni otthonában Diana Hampton, helyhatósági főbírót, az első nőt, akit a városban megválasztottak erre a posztra. Az ötven éves korában elhunyt Hamptont, korábban rengetegen támadták azért, mert fiatalon, egy évig sztriptíztáncosnő volt s dzomszédos Las Vegasban.

A bírónő halálának helyszínén nem utalt nyom gyilkosságra, és a halottkém is az nyilatkozta, hogy nem talált semmi gyanúsat, a halál oka egyelőre tisztázatlan. Joe Sciscento, Henderson békebírája, aki 20 évig dolgozott Hamptonnal, azt mondta, hogy a halálhír megdöbbentette, hiszen Hampton a fitnesz, és az egészséges életmód megszállottja volt.

Fotó: City of Henderson, Nevada
Fotó: City of Henderson, Nevada

Maga a bírónő sem mutatta semmi jelét annak, hogy beteg lenne, az elmúlt héten még a tárgyalóteremben ült, és erre a hétre munkaebédet szervezett le egykori főnökével Ozzie Fumoval.

Mielőtt bíróvá választották, Diana Hampton család-, és büntetőjogi ügyvéd volt egy magánirodánál, és a főügyész helyetteseként is dolgozott. Fumo szerint a nő hihetetlenül intelligens volt, nagy munkabírású, és szinte a megszállottja volt annak, hogy bíró lehessen.

Hamptont 2005-ben választották meg először, majd 2011-ben másodszor is. Az első kampány során érték súlyos, szexista támadások a múltja miatt, ő azonban nem tagadta, hogy jogi egyetemi tandíjára, jobb híján vetkőzéssel szedte össze a pénzt.

Diana Hampton bíróként több ifjúságvédelmi programot indított, az egyikben a biztonságos autóvezetést oktattak, a másikban egy helyi börtönnel közreműködve, a bűnelkövetés veszélyire tanították a fiatalokat.

Hampton egy helyi rendőrkapitány felesége volt, két közös gyermeket neveltek.  A rendőrség azt közölte, hogy egyelőre nem zárták le a halála körüli vizsgálatokat.

(via Review Journal, NY Daily News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik