Nagyvilág

Elefántcsontparti mészárlás: két órán át egy wc-ben bujkált a belga édesanya kisbabájával

Hat fegyveres lövöldözött Elefántcsontparton, egy nyugati turisták által kedvelt üdülőövezetben, Grand Bassamban vasárnap. A mészárlásban 15 civil egy katona és a merénylők is meghaltak. A BBC-nek egy belga édesanya, a 32 éves belga Charline Burton mesélte el, hogyan menekültek meg családjával.

Charline férjével, valamint négy- illetve egyéves kislányaikkal a tengerparton volt, mikor a milicisták tüzet nyitottak. A belga nő csak annyit látott, hogy az emberek elkezdenek a szállodák felé szaladni, ezért egyéves lányával ő is így tett, míg férje másik gyermeküket mentette. Mint mondta, teljesen kétségbeesett, nem tudta mit tegyen, így gyermekével egy szálloda földszinti mosdójában bújt el. Visszaemlékezése szerint is csodával határos, hogy az ott töltött két óra alatt kislánya nem sírt, így a fegyveresek nem találtak rájuk, bár lövéseikből arra következtetett, hogy a közvetlenül mellettük lévő helységben is keresték őket.

Férje és négyéves lánya egy hotelszoba padlóján feküdtek, több turistával együtt. Az ő megmenekülésük sem sokon múlott: épp azelőtt érkeztek meg a hadsereg tagjai, hogy a terroristák beléptek volna a szobába. Senkinek sem esett baja.

Képünk illusztráció.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik