Nagyvilág

Szuvenírként vihették el az eltűnt maláj gép darabját

A Lotter családtól a dél-afrikai repülésügyi hatóság kérte el a törmeléket, amit Mozambikról vittek haza.

Turisták vihették magukkal „szuvenírként” annak a Boeing 777-esnek a darabjait, amely 2014-ben tűnt el az Indiai-óceán fölött. A maláj géproncs egyes részeit partra sodorta a víz, csütörtökön pedig jelentkezett egy dél-afrikai család azzal, hogy náluk van egy roncsdarab, amit akkor hoztak el, amikor Mozambikon nyaraltak decemberben.

A Lotter család tagjai először azt hitték, hogy egy csónakdarabról van szó, de egyikük úgy döntött, hogy végez némi kutatást az interneten. A roncsdarabon talált egy azonosítószámot, amelyről kiderült, hogy ugyanaz szerepel azon a törmeléken is, amire egy amerikai férfi bukkant ugyancsak a sziget partjainál.

A dél-afrikai polgári repülésügyi hatóság megkereste Lotteréket, hogy elkérje a roncsdarabot. Neil Hansford ausztrál szakértő szerint elképzelhető, hogy valóban az eltűnt maláj gép darabjára bukkantak, de erről nincs teljes mértékben meggyőződve.

Az amerikai férfi által megtalált roncsdarabot Ausztráliában vizsgálják, maláj, ausztrál és amerikai szakértők, valamint a Boeing mérnökeinek részvételével. (Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik