Nagyvilág

Észak-Korea ráuszította hekkereit a dél-koreai vasúttársaságra

Kim-Dzsong-Il-es-Kim-Ir-Szen-szobra(210x140).jpg (észak-korea, kim dzsong il, kim ir szen, szobor, )
Kim-Dzsong-Il-es-Kim-Ir-Szen-szobra(210x140).jpg (észak-korea, kim dzsong il, kim ir szen, szobor, )

Észak-Korea megkísérelte feltörni kulcsfontosságú dél-koreai tisztségviselők okostelefonjait, és kibertámadásokat hajtott végre az ország vasúttársasága ellen – jelentette hétfőn a dél-koreai hírszerzés. A tájékoztatásból nem derült ki, hogy a hackereknek sikerült-e adatokat szerezniük az okostelefonokról. A hírszerzés közölte, hogy kedden válságtanácskozást készül tartani a jelentősebb minisztériumok bevonásával annak megvitatása céljából, hogy miként kezeljék az észak-koreai kibertámadásokat. A találkozón megvizsgálják, hogy a kormány készen áll-e arra, hogy megbirkózzon a Phenjan által indított hackertámadásokkal.

Észak-Korea, noha tagadja, vélhetően nem először hajt végre kibertámadásokat Dél-Korea és az Egyesült Államok ellen. Pak Gun Hje dél-koreai elnök közben a nap folyamán arra utasította a kormányzati tisztségviselőket, hogy átfogóan foglalkozzanak az esetleges észak-koreai kibertámadásokkal, és tegyenek erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a parlament elfogadja az ilyen jellegű hadviselés megakadályozására hivatott törvényt.

Phenjan hétfőn megelőző atomcsapással fenyegette meg az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, néhány órával az előtt, hogy a két ország minden eddiginél nagyobb közös hadgyakorlatot kezdett a térségben. A Koreai-félszigeten különösen feszült a légkör azóta, hogy január 6-án Észak-Korea végrehajtotta negyedik kísérleti atomrobbantását, majd február 7-én műholdat állított Föld körüli pályára olyan hordozórakétával, amely atomtöltettel is felszerelhető, és akár 12 ezer kilométeres távolságra lévő célok megsemmisítésére is képes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik