Nagyvilág

„A muszlimoknak egyesíteniük kell erőiket”

A muzulmánoknak egyesíteniük kell erőiket a palesztinok érdekében, a muszlim országoknak az izraeli-palesztin konfliktus megoldásán kell dolgozniuk, nem pedig növelniük a gondokat, jelentette ki az indonéz elnök hétfőn az Iszlám Együttműködés Szervezetének (OIC) rendkívüli jakartai csúcsértekezletén.

Az egész világ aggódik a palesztinok helyzetének folyamatos rosszabbodása miatt, mondta Joko Widodo, hozzátéve, hogy Izrael „egyoldalú és illegális politikát”, folytat a palesztinok ellen.

Az 57 országot tömörítő szervezet soron kívüli csúcsértekezletének fókuszában a palesztinok helyzete és Jeruzsálem jogállása áll. (A palesztinok Kelet-Jeruzsálemet szeretnék megtenni leendő államuk fővárosává.) A konferencián a közel-keleti kvartett (az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az Európai Unió) és az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai is képviseltetik magukat.

„Ha az OIC nem tud hozzájárulni a probléma (az izraeli-palesztin konfliktus) megoldásához, akkor az azt jelenti, hogy egy jelentéktelen szervezet”, jelentette ki az indonéz elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik