Nagyvilág

Évekkel ezelőtt beszervezhette az Iszlám Állam a 15 éves lányt, aki leszúrt két rendőrt

Muszlim feleség (muszlim, csador, )
Muszlim feleség (muszlim, csador, )

Évekkel ezelőtt radikális eszmék felé fordulhatott az a 15 éves hannoveri lány, aki igazoltatás közben két rendőrt sebesített meg egy konyhakéssel Hannoverben – számolt be a Bild. A fiatal lány előre eltervezte tettét, a támadásról pedig videófelvétel is készült. Eszerint a két rendőr gyanús viselkedése miatt állította meg a csadorba öltözött lányt a hannoveri főpályudvaron. A fiatal percekig követte, bámulta az egyenruhásokat, akik végül elkérték iratait. Egyiküket ekkor szúrta nyakon egy 15 centiméteres pengehosszúságú konyhakéssel, majd menekülés közben a másik rendőrt is megsebesítette.

A német napilap úgy tudja, a lány már hétévesen kapcsolatban állt egy szalafista prédikátorral, Pierre Vogellel, aki egy, az internetre feltöltött videóban büszkén mesélt a lányról, akinek azt tanácsolta: tanulja meg fejből a Korán verseit. A fiatal egy hannoveri mecset gyakori látogatója volt, 2014-ben pedig eljárás indult ellene, mivel felmerült a gyanú, hogy súlyos, lázító bűncselekményre készül.

A lány édesanyja a napilapnak elmondta: mikor gimnazista gyereke idén év elején Isztambulba utazott, már megfordult a fejében és tartott is attól, hogy a lány az Iszlám Államhoz akar csatlakozni Törökországban.

Képünk illusztráció.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik