Nagyvilág

Fegyvernek használják a menekülteket

Európa destabilizálására veti be őket fegyverként Moszkva és Damaszkusz. A NATO európai erőinek főparancsnoka szerint.

Philip Breedlove amerikai tábornok úgy véli, Oroszország szíriai bombázása okozza az európai menekültválságot. Példaként említette a kazettás bombák bevetését, melyeknek elmondása szerint semmilyen katonai hasznuk nincs, egyetlen célt szolgálnak, a lakosság terrorizálását, hogy minél többen keljenek útra.

Korábban valódi menekültáradatról volt szó, mára viszont mindennapossá vált, hogy a menedékkérők között “bűnözők, terroristák, idegen harcosok” jutnak be Európába. Ez napi gyakorlat – fogalmazott a tábornok. Szerinte a tömegekben ma már egyre nagyobb számban érkeznek Európába külföldi harcosok és terroristák, akik a menekültválságot használják fel céljaikra.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet beszivárog, és “rákként terjed” a menekülthullámban.

A főparancsnok szenátusi meghallgatásán John McCain republikánus szenátor, a bizottság elnöke azzal vádolta meg Moszkvát, hogy a tűzszünet ellenére is folytatja bombatámadásait szíriai csoportok ellen. Breedlove tábornok megismételte, hogy az ő főparancsnoksága nem rendelkezik a megfelelő erőforrásokkal, hogy szembenézzen az egyre öntudatosabb Oroszország támasztotta kihívásokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik