Nagyvilág

Tizenhat éves tinilány hozta zavarba a politikust

A brit politika üdvöskéje lehet Lexie Hill, aki sajnos már fiatalon politikusként képzeli el magát. Alaposan beszólt egy miniszternek.

Lexie Hill most biztosan a legismertebb brit tini: ugyanis a 16 éves csaj egy politikai vitaműsorban alaposan zavarba hozott pár politikust – írja a Telegraph. A BBC Question Time műsorában Liz Truss környezetvédelmi miniszter kampányolt az Európai Unióban maradás mellett, azt állítva, hogy majd igyekeznek a migránsokat bevonzó faktorokat csökkenteni.

Hill azzal érvelt ennek egyik eszköze, a minimálbér módosítása ellen, mondván a kelet-európaiaknak már most a brit összeg egytizede a minimálbérük. Azt mondta a 16 éves lány a moderátor kérdésére, hogy nem igazságos, hogy Európából bármilyen képzettség nélkül akárki bejöhet, miközben egy kvalifikált indiai orvosnak egy csomó eljáráson kell átmennie, mire dolgozhat Nagy-Britanniában. Hill ezért otthagyná a fenébe az uniót.

Miközben beszélt, a miniszter megmakkanni sem tudott, viszont a közönség hangos ovációval üdvözölte a mondatait. Lexie Hill amúgy nemrég tette le az érettséginek kb. megfelelő GCSE-vizsgáit, és matekot, kémiát, biológiát és közgazdaságtant akar tanulni. Hosszú távon akár a politikában is elképzelné magát az apja, Robert Hill szerint.

Az apa elmondta, nagyon büszkék lányukra, aki mindig kiáll a saját véleménye mellett, ami persze sokszor egyezik a szülői véleménnyel. Lánya kedvenc politikusai az euroszkeptikus Nigel Farage és London polgármestere, Boris Johnson. A lány rendszeresen néz politikai műsorokat, de nem tagja egy pártnak sem.

A britek David Cameron kormányfő korábbi kampányígéretének megfelelően nyáron szavazhatnak arról, tagok maradjanak-e az Európai Unióban. Egyelőre enyhén az igenek vezetnek, de amint látni, erős a nemek tábora is. A brit kormány átverte az EU-n a reformjavaslatait, ezért a bentmaradás mellett fognak kampányolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik