Nagyvilág

Terrortámadás veszélyére figyelmeztette Ausztrália Indonéziát

Terrortámadás nagy veszélyére figyelmeztette Ausztrália csütörtökön Indonéziát, egyben nyomatékosan javasolta a délkelet-ázsiai országot és annak népszerű üdülőszigetét, Balit felkereső utazóknak, hogy legyenek nagyon óvatosak.

Az ausztrál külügy- és külgazdasági minisztérium utazási ajánlásokat tett közzé. Ebben az szerepelt, a legutóbbi értesülések egy előrehaladott szakaszban lévő lehetséges terrortámadásról szóltak. A tárca éppen ezért éberségre figyelmeztette az embereket az ima-, illetve az üdülőhelyeken.

A tárca ugyanakkor nem emelte meg az Indonéziára vonatkozó általános veszélyszintet.

Az ajánlás csupán néhány nappal azután született, hogy Ausztrália arra figyelmeztette Malajziát, hogy a fővárosban, Kuala Lumpurban terroristák támadásokra készülnek.

Indonéziában az elmúlt években sikerült felszámolni a Jemaah Islamiyah terrorszervezetet, amely korábban több robbantásos merényletet hajtott végre. A jakartai kormány törvényen kívül helyezte az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetet, de attól lehet tartani, hogy az IÁ külföldre utazott fegyveresei visszatérnek, és támadásokat hajtanak végre Indonéziában. A hatóságok becslése szerint mintegy 600 indonéziai csatlakozott a szélsőséges csoportok harcához Irakban és Szíriában.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik