Nagyvilág

Berlusconi nem eszik többé húst

Egyes értesülések szerint egy elhivatott állatvédő politikusnő lelkesítette fel a volt olasz miniszterelnököt.

Legközelebbi barátait is meglepte Silvio Berlusconi azzal, hogy bejelentette: 79 év után vegetariánus lesz. A döntést azzal indokolta, hogy lelkes állatvédő lett. Csak amiatt aggódott egy kicsit, hogy le kell mondania kedvenc ételéről, a raguról, de azt mondta: szakácsai keresnek erre is vegetariánus receptet.

„Az állatok csodálatos teremtmények. Hogy ölhetnénk meg őket? Hogy ehetnénk meg őket?” – ecsetelte párttársainak az egykori miniszterelnök. Politikai szövetségeseit azzal is meglepte, hogy a hónap elején kijelentette: az állatvédelem és a környezet védelme alapelve pártjának, a Forza Italiának.

Az állatvédelem iránti elkötelezettség két éve kezdődött Berlusconinál, az európai parlamenti választásokra kampányolva pénzt ajánlott kóbor kutyák és macskák befogadására. Egyesek szerint egy közeli munkatársnője, a 48 éves Michela Brambilla kelthette fel érdeklődését a téma iránt, aki kulturális és turisztikai miniszter is volt Olaszországban.

Egyes olaszországi kommentárok megjegyezték, hogy a vegetariánus Berlusconi olyan emberekkel kerül egy csoportba, mint Leonardo da Vinci, Tolsztoj és Gandhi, másik oldalról viszont azzal csipkelődtek, hogy kíváncsian várják, mikor teszi le a garast az absztinencia és a feminizmus mellett. (The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik