Nagyvilág

Obamáék egy 106 éves nővel táncoltak a Fehér Házban

Teljes eufóriába került a 106 éves Virginia McLaurin, amikor régi álmát valóra váltva, Barack és Michelle Obama fogadta őt a Fehér Házban.

Az idős hölgyet annyira felpörgette az élmény, hogy táncra perdült az elnöki párral. A First Lady meg is jegyezte: „olyan szeretnék lenni, mint ön, amikor felnövök”.

What’s the secret to still dancing at 106? Watch 106-year-old Virginia McLaurin fulfill her dream of visiting the White House and meeting President Obama. #BlackHistoryMonth

Posted by The White House on Sunday, 21 February 2016

„Azért vagyok itt, hogy a feketék történelmét ünnepeljem” – mondta Virginia McLaurin, aki átélt két világháborút, a szegregáció, és az afroamerikai polgárjogi mozgalmak korát, és nagyon boldog, hogy megérhette az első afroamerikai elnök beiktatását is.

Az Egyesült Államokban és Kanadában, minden év februárjában tartják az Afroamerikai Történelem Hónapját. Virginia McLaurin az ünnepségsorozat alkalmából látogathatott el a Fehér Házba. A találkozóról készített rövid videó a Fehér Ház hivatalos Facebook-oldalára került fel, és néhány óra alatt több mint tízmilliós nézettséget ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik