Nagyvilág

Nagyon mellényúlt a lány, aki ezt a mozgáskorlátozott, idős nőt akarta kirabolni

A nagyjából húsz év körüli nő azt hitte, hogy a lehető legmegfelelőbb retikült nézte ki magának. A táska egy elektromos tolószéken közlekedő, idős hölgy ölében pihent. Mi lehetne egyszerűbb annál, mint elragadni, aztán rohanni? Mire az ősz asszony egyáltalán felfogja mi történt, ő már messze jár.

Betty Jeffery azonban nem egészen olyan, mint a többi 76 éves nő. Bár a járás már valóban nehezére esik, a felsőteste még sokat őriz abból az erőből, amivel annak idején megnyerte az országos szkanderbajnokságot. Ráadásul 46 évnyi sportolásnak köszönhetően, a reflexei is kitűnően működnek.

Fotó: BBC News
Fotó: BBC News

Az olajzöld, kapucnis kabátot, és bordó melegítőnadrágot viselő lányt nagyon meglepte, hogy ellenállásba ütközik. Nem csak a retikült volt képtelen kirángatni az idős nő kezéből, de hirtelen, hatalmas öklös csattant az orrán. Egy ideig még rángatta a táskát, de Betty ellenállása elég időt adott két járókelőnek, hogy észrevegyék mi történik, és az idős nő segítségére siettek.

A lány elmenekült, a rendőrség pedig körözést adott ki ellenne. Betty Jeffery igen jó személyleírást adott róla, mert mint mondta, soha nem fogja elfelejteni a támadója arcát. „Egész életemben imádtam a versenyzést, és a kihívásokat. Ő pedig igen jó kihívás volt” – mondta Betty a támadójáról a BBC riporterének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik