Nagyvilág

Rejtélyes fekete eső borított be egy amerikai várost

A michigani Harrison Township lakói vasárnap reggel ébredtek arra, hogy házuk tetőit, autóikat és az utcát egy furcsa, fekete színű anyag borította be, ami egyértelműen az égből hullott alá. Több nap elteltével még mindig nem lehet tudni, hogy a ragadós, szurokszerű rejtélyes anyag egészen pontosan mi is lehet – jelentette a helyi sajtó.

„Először azt gondoltam, madárürülék lesz” – mondta el a Fox 2 televízió híradójának Paul Schlutow, akinek fehér kisteherautóján nagyon is jól látszanak a furcsa cseppek, amik az egész környéket beborítják. A helyi tűzoltóság kedden vizsgálat meg az anyagot, de túl sokat ők sem tudtak tenni azonosításukra. Csak annyit, hogy nem gyúlékony, és nem valamiféle üzemanyag.

fekete eső02

Az is kérdéses, hogy az olajos hamuszerű anyag honnan érkezett. A helyiek elsőszámú gyanúsítottja egy repülőgép, mivel alig pár kilométerre található a Nemzeti Gárda egyik katonai repülőtere. A Selfridge légi bázis azonban egy közleményben kijelentette: leellenőrizték repülőgépeik mozgását az adott időszakban, és semmi sem utalt arra, hogy az ő egyik gépükből hullott alá a rejtélyes fekete anyag a lakóházakra.

Szerdán aztán már a michigani környezetvédelmi hivatal embere jelent meg, hogy mintákat gyűjtsön a fekete anyagból. Francisco Lim a Fox 2-nek nyilatkozva nem mert találgatni, hogy mi hullhatott a városra. Közlése szerint nagyjából egy hétbe is beletelhet, mire laboratóriumukban azonosítják az anyagot.

fekete eső

Közben a helyiek még eltakarítani sem merik a szennyezést, mert attól tartanak, veszélyes, és arra várnak, kiderüljön végre, mi az. Vagy legalább jöjjön valaki, aki eltünteti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik