Nagyvilág

Megállt az Iszlám Állam terjeszkedése a Twitteren

A dzsihádisták egyre elszigeteltebbek az interneten.

Megtorpant az Iszlám Állam előretörése a Twitteren, melyet szélsőséges ideológiáinak terjesztésére és toborzásra használ. Az amerikai George Washington Egyetem szélsőségességet kutató programjából kiderült: tavaly június és október között tartósan ezer alatt maradt a dzsihádistákkal szimpatizáló angol nyelvű oldalak száma, a fiókok felhasználói többnyire elszigetelődtek, és jobbára csak egymás között kommunikáltak.

A Twitter a múlt hónapban közölte: több mint 125 ezer, terrorizmushoz köthető fiókot szüntettek meg 2015 közepe óta, ezek többsége az Iszlám Állammal hozható összefüggésbe. Hozzátették: csak azokkal a fiókokkal tudnak foglalkozni, amelyeket más felhasználók panaszoltak be, de jelentősen növelte a panaszokat vizsgáló munkatársai számát.

Amerikai kormányzati tisztségviselők korábban bírálták a közösségi oldalt, mert túl engedékenynek tartják a megjelenő tartalmak korlátozása terén. A friss tanulmány szerint továbbra is a Twitter a legkevésbé aktív a közösségi oldalak közül a tartalomszabályozást illetően. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik