Nagyvilág

Obama: Donald Trump nem lesz elnök

Az elnök az amerikaiakba vetett bizalmára építette a kijelentését, a republikánus jelölt természetesen ezt nem hagyta válasz nélkül.

Továbbra is azt hiszem, hogy Trump nem lesz elnök, és azért gondolom ezt, mert nagyon bízom az amerikaiakban” – fogalmazott Obama. – a választók nem fognak Trumpra szavazni, hiszen ők is tisztában vannak azzal, hogy elnöknek lenni komoly munka

– mondta Barack Obama a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége, az ASEAN-tagországok vezetőivel tartott kaliforniai csúcsértekezlet után.

Ez nem olyan, mint egy talkshow vagy valóságshow házigazdájának lenni, vagy reklámozni valamit. Ez nem marketing

– mondta Barack Obama, utalva arra, hogy Donald Trump korábban televíziós valóságshow házigazdája is volt.

Donald Trump nem hagyta válasz nélkül a bírálatot: egyenesen bóknak tekinti, hogy az az elnök bírálja őt, aki “olyan sokat ártott az országnak”.

Nézzék meg a költségvetésünket, nézzék a költekezést! Képtelenek vagyunk legyőzni az Iszlám Államot. Az egészségbiztosítás katasztrofális, ebben a formában meg is szüntetjük majd

– jelentette ki egy dél-karolinai kampányrendezvényen.

Trump szereplése megosztja a Republikánus Pártot. Nikki Haley dél-karolinai kormányzó – akit a republikánus táborban a párt egyik felemelkedő csillagának tartanak – egy szerdai interjújában azt mondta: bárki mást, csak ne Trumpot jelöljék. A pártnak olyan jelöltet kell állítania, akiben nemcsak a republikánusok, hanem az ország valamennyi állampolgára megbízhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik