Nagyvilág

Rubio hazafias hirdetésében kanadai várost használtak amerikai látképnek

Újabb kínos filmes baki miatt fájhat egy republikánus jelölt feje, alig pár nappal azután, hogy Ted Cruz kénytelen volt visszavonni egy hirdetést, mert az egyik színésznőről a megjelenés után kiderült, szoftpornóként jellemzett erotikus filmekben szerepelt. Most Marco Rubio legújabb, vasárnap közzétett hazafias kampányhirdetésében fedezték fel a BuzzFeed éles szemű újságírói, hogy a nyitó képsorban szereplő amerikai nagyváros bizony minden, csak nem amerikai.

Egészen pontosan a kanadai Vancouver látképét használták fel, a stockfotókat- és videókat áruló Shutterstocktól. A felvételen egyértelműen kivehető a Vancouver Lookout torony, és az előtérben hajózó révhajón is látható egy kanadai zászló.

A CBC kanadai televízió megtalálta a videó készítőjét, aki elmondta: a felvételt még tavaly augusztusban készítette egy kilátótoronyból. Guy Chavasse közölte, “nagyot nevetett”, amikor meglátta munkáját a politikai hirdetésben. És hozzátette, nincsen beleszólása abba, ki használhatja fel felvételeit.

A hirdetés egyébként Ronald Reagan híres „Morning in America” című reklámjára hajaz, amit a republikánus elnök 1984-es újraválasztási kampányához készítettek. Rubio „amerikai reggelében” azonban az eredeti reklám optimista hangulata helyett a pesszimizmus jelenik meg, mert Obama (és Clinton) mindent tönkretettek.

Rubio kampánya egyelőre nem választolt az amerikai, és kanadai sajtó megkeresésére Vancouver szerepeltetésével kapcsolatban. Bár azért kiváncsiak lennénk, mivel magyaráznák ki a dolgot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik