Nagyvilág

Megindult a roham a francia utakért

Franciaország 25 éve a világ első számú turista desztinációja, utazók milliói érkeznek hozzájuk minden évben. Ehhez a magyarok is hozzájárulnak: a hivatalos statisztikák szerint tavaly 260 000 vendégéjszakát vásároltak magyarok Franciaországban, ami nagyon jó eredménynek számít.

A tavaly novemberi párizsi terrortámadások után az utazók száma megcsappant, ám mára kezd visszaállni az eredeti érdeklődés, a 2016-os foci EB-nek köszönhetően az év első hónapjaiban roham indult a repülőjegyekért, és a szállásfoglalások is megugrottak.

“Közvetlenül a terrorcselekmény után sajnos nagyon nagy volt a visszaesés a légitársaságok és az utazási irodák jelzései alapján. Ahogyan nemzetközi szinten mindenütt, Magyarországról is voltak úttörlések, konkrét lemondások és csúsztatások, ez a folyamat intenzíven a tavalyi év végéig tartott. 15-20 százalékos visszaesésről tudok beszámolni, de azóta ez kezd rendeződni, és februártól már szinte visszaállt az eredeti egyensúly. Mindez főleg a 2016-os foci EB-nek köszönhető, ahová már sokan foglaltak utakat”

– mondta a 24.hu-nak Vecseri Vanda, a Francia Idegenforgalmi Hivatal magyar képviselője a szervezet “Focus on France” nevű sajtótájékoztatóján.

A rendezvényen kiderült, hogy a francia kormány bizakodó a turizmus tekintetében, az elkövetkezendő években további növekedésre számítanak. Ehhez hozzájárulnak a népszerű úticélok mellett Franciaország újonnan megnyitott látnivalói, nagyszabású rendezvényei , valamint Magyarországról is induló új légi járatai is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik