Nagyvilág

George W Bush még mindig érzi, hogyan kell kampányolni

Elnöksége óta nem vett részt választási hadjáratokban, de az eltelt évek alatt nem felejtette el, hogy is kell azt csinálni.

Mióta bejelentette indulását az elnöki címért, Jeb Bush igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy vezetékneve még véletlenül se legyen a középpontban a kampány alatt, és igyekezett minél távolabb tartani magát az elnöksége végén rendkívül népszerűtlenné vált bátyjától.

Az utóbbi hetekben azonban változtattak a stratégián, és a családot is bevonták a kampányban. New Hampshire-ben anyja, Barbara Bush segítette, hétfőn pedig már bátyja, George W. Bush állt ki Dél-Karolinában, hogy a fontos előválasztás előtt beszédet mondjon Jeb egyik kampánygyűlésén. Elég jól sikerült.

Bár W. egyetlen egyszer sem mondta ki Donald Trump nevét, beszéde teli volt a nagyhangú üzletemberre tett egyértelmű utalásokkal. „Nem olyanra van szükségünk a Fehér Házban, aki tükrözi és felszítja dühünket és frusztrációnkat. Olyan van szükség, akik megoldja a dühöt és frusztrációt okozó problémákat, és az Jeb Bush” – jelentette ki. „Ez egy komoly választás, egy komoly feladatra” – tette hozzá.

Majd igyekezett Jeb visszafogottságát szembeállítani a nagyzoló, túlzó kijelentéseiről ismertté vált Trump keménykedésével. „A tapasztalataim szerint a legerősebb ember általában nem az, aki a leghangosabb” – mondta W.

Nem véletlen, hogy Jeb Dél-Karolinában vetette be bátyját. Az állam „Bush-országnak” számít, ahol a választók George W. Bush, és apja előválasztási kampányát is megmentették a 2000-ben és az 1988-ban, és a 43. amerikai elnök még most is népszerűnek számít. W. a hétfői megjelenésével bebizonyította, nem felejtette el, hogyan kell jól kampányolni, és Trumpnak fel kell kötnie a gatyáját, ha neki akar menni kegyetlen választási hadjáratokon nevelkedett volt elnöknek.

A Donald azonban Twitter-oldalán már belebegtette, hogy nem kímélné George W-t. Most, hogy Jebnek kampányol, már szabad kérdéseket feltenni neki a World Trade Centerről, az iraki háborúról és a gazdaság összeomlásáról –tette fel a kérdést Trump. Majd figyelmeztetésként hozzátette: „Óvatosan!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik