Nagyvilág

Férfiprostitúció szervezésével vádolják a kolumbiai rendőrfőnököt

Az ügyészhez érkezett panaszok szerint zsarolják a fiatal rendőrtanoncokat.

Nyomozást indít a kolumbiai főügyész az ország rendőrfőnöke ellen, miután felmerült, hogy férfiprostitúciós hálózatot hozhatott létre, illegálisan végzett lehallgatásokat és gyanúsan meggazdagodott. A rendőri vezető üdvözölte az eljárást, mondván, az segíthet tisztázni az ellene felmerült vádakat. „Remélem, az igazságszolgáltatás vissza tudja állítani a méltóságomat, melyet hazugsággal, becstelenül vettek el tőlem” – nyilatkozta Gen Palomino.

A vádak egy rendőrkapitánytól indultak, aki azzal állt elő, hogy tanuló korában zaklatták a magasabb rangú tisztek. A főügyész szerint egy azóta már nyugdíjba vonult rendőri vezető panasza is megerősíti, hogy valami nincs rendben, ő arról számolt be, hogy fiatal férfi tanuló rendőröket fenyegetnek meg feletteseik, hogy szexeljenek velük.

A panasz szerint az ügyben egy kolumbiai szenátor is érintett, a fiatal rendőrtanoncok elleni szexuális erőszakot rendőri vezetők, köztük a rendőrfőnök tudtával és közreműködésével követik el.

Gen Palomino visszautasította a vádakat, azt mondta: politikai leszámolás indult ellene, hogy kitaszítsák hivatalából. (BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik