Nagyvilág

Járókelők mentették meg egy csatornába zuhant kocsi utasait

Anya és néhány éves gyermeke csak a szerencsének és négy bátor férfinek köszönheti az életét.

Az RTL Nieuws holland hírcsatorna értesülései szerint a fiatal édesanya gyermekével épp bevásárolni indult a belvárosba, mikor a baleset történt. Úgy tudni, a nő több hibát is vétett: egyrészt túl közel állt meg a csatorna széléhez, másrészt a kéziféket sem húzta be, így az autó gurulni kezdett, míg végül a folyóba zuhant.

Mikor észrevette, hogy a kocsi gurul, az anya minden tőle telhetőt megtett, hogy időben kimenekítse kisbabáját az autóból, csakhogy nem boldogult a gyerekülés csatjaival, így végül az autóval együtt mindketten a vízbe zuhantak. Legnagyobb szerencséjükre az esetet sokan látták, a szemtanúk közül négyen ráadásul azonnal a vízbe ugrottak, hogy kimentsék a bajba jutott asszonyt és gyermekét.

A Huffington Post című amerikai hírszájt úgy értesült, a nőt és gyermekét egy kalapács segítségével szabadították ki a gyorsan süllyedő járműből. Riporterük szerint az eszközt az egyik segítő egy közeli irodaházból szerezte. Ennél azonban sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy a négy bátor férfi az utcán talált kövekkel tört be a kocsi szélvédőjét, hogy aztán az ajtót kinyitva, kimentse a bennrekedt édesanyát és gyermekét.

Miután megmentőik partra segítették őket, mindkettőjüket kórházba vitték: szerencsére az ijedtségnél komolyabb bajuk nincs. Az esetet követően nyilatkozott az egyik megmentő is: Ruben Abrams az RTL Nieuwsnak elmondta, azt tette, amit mindenki más tett volna az ő helyében.

“Minden egészséges férfi ezt tette volna, ez egy teljesen természetes reakció, ha látod, hogy valaki bajban van és segítségre szorul”

-mondta majd hozzátette, örül, hogy a nem mindennapi délután végül szerencsés véget ért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik