Nagyvilág

Négyéves kisfiú robbant fel egy autót az Iszlám Állam propagandavideójában

Nagyapja szerint néhány nappal korábban a gyermek könyörgött: mentsék ki Szíriából.

„Dzsihád Junior” – így „becézik” azt a négyéves kisfiút, aki az Iszlám Állam által közzétett videón látható, ahogy felrobbant egy autót, benne feltételezett kémekkel. A gyermek egy iszlámra áttért londoni nő kisfia, aki három éve költözött Szíriába.

A terroristák propagandafelvételén az látható, hogy a kisfiú nyomja meg a gombot, amely felrobbantja azt a mögötte álló fehér autót, amiben az áldozatok ülnek. Ezután a gyermek büszkén áll a megégett roncs mellett kezét az égnek emelve, diadalmas „Allahu akbar” kiáltással.

A kisfiú nagyapja azt mondta: unokáját kényszerítették, hogy szerepeljen a propagandavideóban. Pár nappal a videó elkészülte előtt telefonon beszélt a gyermekkel, aki könyörgött neki, hogy mentse ki. Kiderült az is, hogy a kisfiú apja elkeseredett próbálkozást tett arra, hogy kimenekítse gyermekét Szíriából, ahová magával vitte az anya, aki férjhez ment az Iszlám Állam egyik harcosához.

Az apa azt mondta: a négyéves kisfiú nyilvánvalóan nem tudja, mit jelentenek azok a mondatok, amelyeket felmondattak vele a propagandavideóban. (Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik