Nagyvilág

Még idén újranyílik a Bataclan

A novemberi terrortámadás után teljesen felújítják a koncerttermet.

A teljes körű felújítás után az év végén újranyílik Párizsban a Bataclan koncertterem, ahol a novemberi merényletek idején kilencvenen vesztették életüket.

A szórakozóhely vezetősége közleményében azt írta: a rendezvényhelyszín felújítása mellett döntöttek és mindent megtesznek annak érdekében, hogy még az idén új produkcióknak biztosíthassanak helyet. A két igazgató, Olivier Pubelle és Jules Frutos már december végén beszélt arról, hogy szeretnének 2016 végén újranyitni.

A Bataclan Párizs egyik legrégibb és legismertebb könnyűzenei koncertterme, mintegy 1500 férőhellyel. Az 1864-ben emelt műemlék épület eredetileg Grand Café chinois – Théatre Bataclan néven működött. Nevét Offenbach Ba-ta-clan című operettjéről kapta.

Tavaly november 13-án az Eagles of Death Metal koncertje közben három robbanóövet viselő terrorista hatolt be az épületbe, ahol azonnal tüzelni kezdtek az ott lévőkre. A zenekart megrázta a merénylet, de azt nyilatkozták: alig várják, hogy visszatérhessenek az újranyíló koncertterembe. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik