Nagyvilág

Hillary Clinton bukhatja Iowát

Hibákra bukkantak, újraszámolják a voksokat.

Iowában a hétfői jelölőgyűlésen Hillary Clinton volt külügyminiszter mindössze pár tizedponttal győzte le Bernie Sanders vermonti szenátort. A párt helyi elnöke, Andy McGuire akkor még azt mondta, nem lesznek újraszámlálások, Hillary Clinton pár tizedpontos győzelme végleges.

Ám ahogyan napvilágra kerülnek tévedések, a végeredmény változóban lehet – ezt már szombaton erősítették meg a demokraták iowai tisztségviselői a Des Moines Register című helyi lapnak. Sam Lau, az iowai demokraták szóvivője szerint mind Hillary Clinton, mind Bernie Sanders kampánycsapata jelezte, hogy aggályai vannak, ezért a párt most minden egyes körzet eredményeit alaposan átvizsgálja.

A változás ugyan mindösszesen 072 ezrelékes voksarány-változást hozott eddig, de a vizsgálódások tovább tartanak.

Hillary Clinton csapatának tisztségviselői elhessegetik a kifogásokat és jelentéktelennek tüntetik fel a változtatásokat, Bernie Sanders támogatóit pedig összeesküvés-elméletekkel vádolják.

Közben Madeleine Albright, volt külügyminiszter is bevetette magát az előválasztási küzdelmekbe, szombaton New Hampshire-ben Hillary Clinton mellett kampányolt. Az NBC televíziónak adott interjújában aggodalmairól beszélt, mert szerinte Bernie Sandersnek “hiányos a tudása” a külpolitikáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik