Nagyvilág

A világ szolidaritását kéri a pápa a menekültekkel

A pápa a Vatikánban mondott beszédet, amiben kiemelte, mennyire együtt érez a szír harcok elől menekülőkkel.

A nemzetközi közösség erőfeszítését sürgette a Szíriában szembenálló felek tárgyalóasztalhoz ültetéséért Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében.

A katolikus egyházfő kijelentette: csakis a konfliktus politikai megoldása képes megbékéléshez vezetni a szeretett és sokat szenvedő Szíriában. A pápa aggodalommal kíséri a heves harcok elől menekülő lakosság drámai sorsát, ami mindenét hátrahagyja Szíriában.

Az egyházfő szolidaritást és segítséget sürgetett a menekültek túlélése és méltósága érdekében. Arra szólította fel a nemzetközi közösséget, tegyen meg minden erőfeszítést, hogy az érdekelt feleket minél gyorsabban tárgyalóasztalhoz vezesse.

Ferenc pápa emlékeztetett, hogy február 12-én Mexikóba utazik, és arra kérte a hívőket, imádkozzanak a “kedves fivérével”, Kirill pátriárkával az út során a havannai repülőtéren kitűzött találkozóért.

Az egyházfő köszöntötte azokat is, akik a világ különböző részein a február 8-án kezdődő holdújév megünneplésére készülnek – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik