Nagyvilág

Rendőrök lőtték agyon a megrázó, kutyás videójával világhírűvé vált, Asperger-szindrómás nőt

Öngyilkossági kísérlethez riasztott rendőrök lőtték agyon Arizonában a 24 éves Danielle Jacobst. A mentálisan sérült nő tavaly nyáron azzal vált világhírűvé, hogy egy megrázóan őszinte videót tett közzé magáról. Azt mutatta meg, hogyan akadályozza meg segítőkutyája, hogy kárt tegyen magában, amikor rátör a roham.

Esteban Flores nyomozó az AZ Family című lapnak azt nyilatkozta, hogy Jacobs késsel támadt a riasztásra kiérkező rendőrökre, akiknek nem volt más választásuk, a lelőtték a nőt. Bár a mentők azonnal ellátták, és kórházba szállították, Danielle Jacobs belehalt sérüléseibe.

„Az előző este beszéltem vele telefonon, és úgy tűnt teljesen jól van” – mondta el Stacia Jacobs, Danielle anyja a New York Daily News-nak. „Soha, egyetlen percig sem jelentett veszélyt senkire. A rendőrök egyszerűen agyonlőttek egy mentálisan sérült fiatal nőt, akit ismertek, és tudták róla különleges bánásmódot igényel” – fakadt ki.

Flores nyomozó szerint aznap este több hívást is kaptak az öngyilkosságra készülő nőről. A lakásába behatoló rendőrök azt tudták, hogy kés van nála, és még valami más. Fogalmuk sem volt, hogy az utóbbi mi lehet. A szobában teljes sötétség volt, és amikor a nő, kinyújtott kezében a késsel elindult az egyenruhások felé, azok fenyegetve érezték magukat, ezért tüzeltek.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik