Nagyvilág

Milliódolláros pert akasztott egy tévétársaság nyakába egy kamasz, mert engedély nélkül mutogatták a péniszét

Egy dél-karolinai kamasz beperelte a coloradói KOAA5 tévécsatornát, mert az engedélye nélkül sugároztak egy felvételt, amin az erektált pénisze látszik. A videó okostelefonnal készült, aztán valaki épp azért tette fel a Youtube-ra, hogy megzsarolja a kamaszt.

A fiú egymillió dollárt követel a károkozásért. Az alperesek között a tévécsatornán kívül egy riporter is szerepel, illetve két anyavállalat az NBC és a Comsat. Hanyagsággal, személyiségi jogok megsértésével, illetve a szövetségi, gyermekpornográfia elleni törvény megszegésével vádolják őket.

Az eset két évvel ezelőtt kezdődött. Az akkor 14 éves felperes – akinek nevét nem lehet nyilvánosságra hozni, mert még mindig nem nagykorú – Colorado államban élt. A péniszéről készült videót valaki lelopta a telefonjáról, és azért töltötte fel az internetre, hogy megzsarolja vele.

A felperes apjának barátnője hívta fel a sztorival a KOAA5 csatornát, akik kiküldtek egy stábot, hogy riportot készítsenek az esetről. Egy helyi riporter, Matthew Prichard interjúvolta meg a családot, és a fiú péniszét ábrázoló videót lejátszó telefont is lefilmezte. A srác apja egyértelműen arra kérte a riportert, hogy ne nevezze meg a fiát az anyagban.

A riport 2014 február 14-én került adásba, majd hamarosan a csatorna weblapján is megjelent. A kereset szerint azonban maradt benne egy kép, amin egy Youtube oldal látható, rajta a fiú erektált péniszével, és közvetlenül fölötte a nevével.

Mivel a riport már sehol sem elérhető, nem világos, hogy a per miért most, két évvel az események után indult. Matthew Schneider, a fiú ügyvédje azt nyilatkozta, nincs felhatalmazása, hogy erről a kérdésről információt adjon.

Evan Pappas, a KOAA5 elnöke azt mondta, hogy a csatorna több anyagot is készített, amik szexualitás, és az információbiztonság kérdésével foglalkoznak. A csatorna vezetője is úgy nyilatkozott, hogy nem hozhatja nyilvánosságra a per konkrét tárgyát, csak annyit mondott, hogy megalapozatlan vádak ellen védekeznek.

(via Ars technica)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik