Nagyvilág

Facebookon osztotta meg, ahogy forró vízzel önt le egy macskát (18+)

„Sajnálom a macskát, de meg kell tenned, amit meg kell tenned.” Ezzel a szöveggel osztotta meg a Facebookon az amerikai Daquan Smith, ahogy forrásban lévő vízzel leönt egy macskát, hogy elüldözze. A felháborító állatkínzásról készült felvétel alatt Smith ismerősei a düh helyett inkább örömmel reagáltak a tettre, sírva röhögős emotikonokat posztolva.

(Figyelem: a videón az látható, ahogy forrásban lévő vízzel öntenek le egy macskát, csak erős idegzetű olvasóink nézzék meg!)

Örömük azonban minden bizonnyal rövid életű lesz, mert ha valamire nagyon érzékenyen reagál az internet, az az állatkínzás. Smith feltehetően nem gondolta volna, hogy a videó futótűzszerűen kezd el terjedni, és 11 óra alatt majdnem félmillióan nézik meg, és 12 ezren osztják meg. A videó alatti kommentekben pedig a legtöbb, e cikk írásakor már majdnem tízezer like-ot kapott komment pont egy olyan, ami elítélte a macska leöntését, és azt a reményt fejezi ki, hogy az elkövető börtönben végzi.

Közben egymás után írnak az állatkínzáson feldühödött emberek azoknak a Facebook-oldalára, akik a videó alatti kommentekben nevettek a macska szenvedésén. Legalábbis azoknak az oldalára, ahol a beállítások ezt (még) lehetővé teszik, mint például az ő oldalára. Ahogy egyikük megjegyezte: nagyon meg fog lepődni, amikor meglátja, milyen sok értesítés várja, és olyan megjegyzésesekkel fog szembesülni, mint: „Örülök, hogy meghalt az anyád, te rohadék.”  Valamint azon, hogy neve, címe és telefonszáma – csakúgy, mint Smith-é – már terjedni is kezdett az interneten.

cicakínzó

És még valami borítékolható: csak idő kérdése, hogy a videót felkapja a helyi média, és nemsokára tévések kezdjenek el kopogni nála – majd a rendőrök. És akkor semmi sem fogja megmenteni a börtöntől, ahol az állatkínzók nem éppen az ranglétra tetején helyezkednek el.

Megjegyzés: e cikk írás közben Smith eltávolította a videót, és egyben gyorsan törölte is Facebook-oldalát. Gyanítjuk, már későn, hogy megússza a dolgot, hiszen a felvétel már fent van a LiveLeaken, és a YouTube-on és a Redditen is, az oldaláról leszedett fényképei pedig már elkezdtek terjedni az interneten. Ahogy azt egy kommentelő lényegretörően közölte: ne szarakodj az internettel.

dont fuck with the internet

Frissítés: A LiveLeak egyik kommentelője már fel is hívta Smith lakhelyén a rendőrséget, és megosztotta velük a videót. Állítása szerint megköszönték, hogy szólt, majd nem sokkal később már azt közölték vele, útban vannak hozzá, és le fogják tartóztatni, ha bebizonyosodik, ő követte el az állatkínzást.

Na, valahogy így kell intézkedni az állatkínzókkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik