Nagyvilág

Afrikai diákra támadtak Indiában, öt embert őrizetbe vettek

Őrizetbe vett öt embert az indiai rendőrség csütörtökön az indiai Bangalore-ban, néhány nappal azután, hogy feldühödött tömeg támadott meg egy tanzániai diákot.

Az India egyik egyetemi és tudományos központjának számító városban rengeteg külföldi diák tanul.

A támadás még vasárnap történt. A 21 éves lányt és barátait egy autóbaleset helyszínének közelében támadta meg a feldühödött tömeg, miután egy szudáni fiatal alig egy órával korábban halálra gázolt egy helyi lakost.

Felgyújtották az autónkat. Letépték a pólómat. Ott álltam félmeztelenül. Elmenekültünk, hogy mentsük a bőrünket, idézte az áldozatot a Times of India című lap.

A lány azt is elmondta, hogy felugrottak egy buszra, de a sofőr nem volt hajlandó elindulni, a többi utas pedig lekergette őket a járműről, aki pedig adott neki egy pólót, azt meg is ütötték.

A rendőrség arról számolt be, hogy közlekedési szabálysértés miatt vizsgálódnak, és szerintük az ügynek nincs rasszista színezete.

A lány tanúvallomásában viszont arról számolt be, hogy a rendőrök sem védték meg, amikor segítséget kért, hanem azt mondták neki, hogy az afrikaiak mind hasonlóan néznek ki, inkább segítsen megtalálni azt a fekete férfit, aki elgázolt egy helyi nőt.

Tanzánia indiai nagykövete elmondta: az országban élő honfitársai csalódottak és rémültek, miután hasonló esetek rendszeresen előfordulnak Indiában, évente több afrikai ér támadás. Az indiai külügyminiszter szégyenteljes támadásnak nevezte a történteket, s a felelősök mielőbbi megbüntetését szorgalmazta.

(AFP, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik