Nagyvilág

Metrós dolgozó egy kamasz öngyilkossága után: „Remélem szenvedett a rohadék”

Hatalmas felháborodást okozott a New York-i metró egyik alkalmazottja, aki az egyik szerelvény hangosbeszélőjén keresztül tett kegyetlen megjegyzést egy öngyilkosságot elkövetett 15 éves fiú halálával kapcsolatban. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a metrós dolgozó közölte az utasokkal: „Remélem szenvedett a rohadék”. Az alkalmazott feltehetően nem tudta, hogy kijelentését az utasok is hallják, nem csak kollégái.

Az esetet azután kapta fel a sajtó, hogy a Grand Central állomáson reked szerelvényen utazó utasok közül többen is a Twitteren adtak hangot nemtetszésüknek a mindenki által hallott megjegyzés miatt. A New York-i tömegközlekedési vállalat, az MTA közleményben tudatta, hogy megkezdték az eset kivizsgálását, kijelentve, hogy „ilyen nyelvezetnek és nézeteknek nincs helye” a metróvonalon.

A New York-i Grand Central állomás, hétfő este

A 15 éves diák hétfőn, a délutáni csúcsforgalom kezdetén ugrott egy metró alá az egyik állomásnál. Az eset miatt több vonalon is le kellett állítani a közlekedést, ami hatalmas, egészen estig tartó torlódásokat okozott a forgalmas metróhálózatban. A Grand Central állomáson pedig többezer utas rekedt.

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik