Nagyvilág

Lángolt egy alexandriai kórház, többen meghaltak

Tűz pusztított hétfő reggel egy alexandriai kórházban; az egyiptomi sajtó szerint legalább négyen vesztették életüket a lángok között, huszonnyolcan pedig megsérültek.

A második legnagyobb egyiptomi városban található as-Surúk kórház radiológiai részlegében kiütött tüzet a helyi ügyészség szerint egy rövidzárlat okozta.

Az ügyészségi vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy a kórházban súlyos hiányosságok mutatkoztak a munkavédelmi előírások betartásában. Az is kiderült, hogy a hétemeletes intézmény nem kapta meg a jogszerű működéshez szükséges engedélyt a belügyminisztérium tűz- és katasztrófavédelmi részlegétől.

A nyilatkozat szerint a halálra égett négy emberre rázárult a kórház egyik mosdójának ajtaja.

Az említett belügyminisztériumi szerv, a polgári védelem igazgatója is elmondta, hogy a 10 tűzoltóautóval és 20 mentőautóval a helyszínre érkező mentőalakulatok a kórház sikeres kiürítésével egy jóval nagyobb katasztrófát előztek meg. Amr Gáb-Alláh is megerősítette, hogy az intézmény engedély nélkül működött.

Egy héttel a hétfői tűzeset előtt, ugyancsak egy alexandriai kórházban égési sérüléseket szenvedett egy néhány napos csecsemő, mert  véletlenül túl magasra állították az inkubátor hőmérsékletét. Az eset csak azért nem torkollott tragédiába, mert a csecsemő apja riasztotta az orvosokat, miután gyermekét látogatván észrevette, hogy a baba egész háta megégett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik