Nagyvilág

17 kengurut gázolt halálra egy férfi

Tizenhét kengurut gázolt halálra egy ismeretlen Ausztráliában, az állatvédők meggyőződése szerint szándékosan tette. Hétfő reggel az ország keleti partjainál, Brisbane közelében egy nagyjából száz méteres útszakaszon 16 kenguru tetemét fedezték fel az ott lakók, a 17. állat még élt, de el kellett altatni – közölte az RSPCA ausztrál állatvédő szervezet.

A Wacol térségében futó útszakasz mindkét oldalán széles zöld csík látható. Tudják, hogy éjszakánként kenguruk tartózkodnak ott. “Nem lehetett véletlen, a sofőr egész biztosan szándékosan gázolta halálra a kengurukat” – mondta Michael Beatty, az RSPCA szóvivője, aki arra kérte a környék lakóit, segítsenek a tettes nyomára akadni.

“Kengurut szándékosan megölni bűntény” – közölte Robin Taylor, a queenslandi rendőrség szóvivője. Tavaly októberben egy 18 évest vádoltak meg azzal, hogy az ország egy másik útján száz kengurut gázolt halálra. Az RSPCA az ausztrál jog alapján nyomozhat a vadvédelmi törvény megsértői ellen, bizonyítékokat gyűjthet és feljelentheti a feltételezett tettest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik