Nagyvilág

Elevenen égetett el egy falut a Boko Haram

Nem kímélték a nőket és gyerekeket sem, a menekülőket is elfogták és lelőtték. Ahogy gyengül a szervezet, egyre veszélyesebb.

Ugyan a nigériai hadsereg hetekkel ezelőtt bejelentette, megverték a Boko Haram iszlamista terrorbrigádot, de a valóság egyelőre mást mutat. A nigériai-kameruni-csádi hármashatár környékén aktív csoport Maiduguri mellett támadott meg egy Dalori nevű falut, és a porig égette azt – írja a Mashable az AP nyomán.

Sok elszenesedett holttestet találtak golyónyomokkal, mert a falu kunyhóinak zömét felgyújtották a szélsőségesek. Egy túlélő egy fába rejtőzve nézte végig, ahogy kisgyerekek is elevenen elégnek. Alamin Bakura szerint négy órán át tartott a mészárlás, ő is több családtagját veszítette el.

Ezzel nem ért véget az őrület: három női öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát a menekülők közt, újabb áldozatokat eredményezve. Sok menekülőt pedig a fegyveresek kerestek meg a bozótosban, majd lőttek agyon. A Boko Haram csak hasonló védtelen célpontokat támad, mióta eléggé megverték a kormányerők. Hat év alatt 20 ezer ember lelte halálát és 2,5 millióan menekültek el otthonukból a szervezet miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik