Külföld

28 éve először született gyerek e faluban

24.hu
24.hu

2016. 01. 29. 08:42

Évtizedeket kellett várni az elnéptelenedő olasz hegyvidéki faluban, hogy szaporodjon a lakosság, de megérte. Mondjuk, a szülők is kis híján elköltöztek.

Ostanában az 1980-as évek óta nem született gyerek, de most végre megtört a trend, és ennek nagyon örvend a község – írja a BBC. A falu Piemonte régióban található északon, de az utóbbi száz évben folyamatosan csökkent a lakossága. Akik ott élnek, azok sem állandó lakosok, mindössze a 85 fő harmada az.

Giacomo Lombardo polgármester elmondta, hogy az 1900-as évek elején még mintegy ezren laktak itt, aztán a második világháború után indult erős fogyásnak a lakosság. 1976-87 között mindössze 17 gyerek született. Most azonban egy torinói kórházban napvilágot látott a kis Pablo.

Nem sokon múlott, hogy a szülei, Silvia és Jose elköltözzenek, de végül állást ajánlottak nekik egy hegyi menedékházban, ezért maradtak. Olaszországban szenvednek a hegyi falvak az elvándorlástól, egyesek szerint adókedvezményekre és üzletekre lenne szükség e helyeken. Vannak falvak, ahol már ingyen adják a házakat.

Ostana amúgy méltóképp emlékezett meg az új jövevényről: egy gólyaszobrot állítottak fel a falu bejáratánál.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.