Nagyvilág

Kínzást kiált a letartóztatott mexikói narkókirály

A Köpcös nem elégedett azzal, ahogy őt a börtönben tartják, ezért bírósághoz fordult. Egy ugató kutya, a rendszeres ellenőrzés és az égve felejtett villany zavarja.

Nagy fogás volt újra elcsípni El Chapót, azaz Joaquín Guzmánt, a mexikói drogmaffia egyik nagy főnökét január 8-án. A férfi kiadatását kérte az Egyesült Államok is, amit Mexikó gyaníthatóan végre is fog hajtani. Chapót jelenleg az Altiplano maximális szigorral őrzött börtönben tárolják, de a Daily Mail szerint elégedetlen a körülményeivel.

El Chapo szerint őt kínozzák, mivel az őrök égve hagyják a cellájában éjjel a villanyt.

A Köpcös becenevű bandita hivatalos panaszt is benyújtott az alvásmegvonásos kínzás miatt az ügyvédjén keresztül. Ez nem az első panasza volt a rendszeresen megszökő narkóvezérnek, korábban a túl hangosan csaholó őrkutyák és az óránkénti létszámellenőrzés miatt is panaszkodott.

Most egy bírósághoz fordultak, hogy segítsen Chapo zaklatásának megszüntetésében. Amiatt is a hatóságokhoz fordultak, hogy a férfi nem látta letartóztatása óta a családját. Akkor még nem lehetett hallani a panaszát, amikor egy másfél kilométeres alagúton megszökött a börtönből tavaly júliusban. A hatóságok szerint a Sean Pennel készített interjú is segített a kézre kerítésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik