Nagyvilág

Megölte és feldarabolta a szülőket, mert meghalt a gondjaira bízott baba

A dolgok azután fajultak el, hogy a bébiszitter pénzzel próbálta meggyőzni a házaspárt: ne tegyenek feljelentést gyermekük halála miatt.

Megölte és feldarabolta munkaadóit egy bébiszitter Párizsban, miután meghalt a gondjaira bízott kéthónapos baba.

A bébiszitter, Hui Zhang és barátja, Te Lu saját otthonukba hívták el a szülőket, akiknek pénzt ajánlottak azért, hogy ne tegyenek feljelentést a baba halála miatt. A találkozó azonban nem úgy alakult, ahogyan eltervezték – összeszólalkoztak, a végén pedig a bébiszitter egy kisbaltával gyilkolta meg a házaspárt.

Hui beismerte a gyilkosságot, de arra hivatkozott, hogy önvédelemből ölt, miután a szülők nagykéssel támadtak a barátjára. Te Lu pedig azt mondta: elvesztette az eszméletét és nem volt tudatánál, miközben barátnője megölte a szülőket.

A bébiszitter ezek után motoros fűrésszel darabolta fel a házaspárt, közben a mosógép bekapcsolásával próbálta elnyomni a zajt. A maradványokat szemeteszsákokba tette, majd barátjával közösen rejtették el szeméttárolókban és egy Párizs melletti erdőben.

Az ügyre 2012 nyarán derült fény, amikor az erdőben futók megtaláltak egy lábat. Pár nappal később egy kutya sétáltatás közben ásott ki újabb maradványokat. Még mielőtt a holttesteket azonosították volna, Hui és Te feladta magát a rendőrségen és elmondták, hol rejtették el a többi maradványt. A gyermek holtteste nem került elő.

A bébiszittert húsz év börtönbüntetésre ítélték, barátját viszont felmentették. (The Independent, fenti képünkön az AFP bírósági rajza a tárgyalásról)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik