Nagyvilág

Ubersofőrre támadt egy részeg doktornő

„Kezd erőszakossá válni” – az ubersofőr mondatával kezdődik az a közel ötperces videó, aminek virálissá válása után, azonnal fizetés nélküli szabadságra küldték Dr Anjali Ramkissoon, negyedéves rezidens neurológust a miami Jackson Health System kórházból.

Az intézmény szóvivője a sajtóval azt közölte, hogy belső vizsgálatot indítanak ügyben, ami eldönti majd, hogy lesz fegyelmi következménye az incidensnek, ami akár elbocsátás is lehet.

A videó vasárnap éjjel készült Miami belvárosában, majd kedden töltötte fel a Youtube-ra egy Juan Cinco nevű felhasználó. A felvételt péntek estéig több mint másfélmillióan látták.

A leírásban az áll, hogy az Uber egy kisebb társaságért érkezett, de az erősen ittas nő becsusszant előttük az autóba, és nem volt hajlandó kiszállni.

Bár azok, akik az autót rendelték azt mondták a sofőrnek, hogy nem bánják, vigye csak haza a lányt, ő erre nem volt hajlandó. A férfi kitessékelte a nőt a kocsiból, mire az megrúgta, és megpróbálta megütni, de sofőr elkapta a támadója kezét.

A férfi eltaszította magától a lányt, aki elesett. Az sofőr ekkor megpróbált elmenekülni, de lány bevágódott az anyósülésre, hisztérikusan ordibált, majd elkezdett mindent kigórálni kocsiból, többek között a sofőr papírjait, és iPhone-ját is. A sofőr közben rendőrt hívott, de mire a járőr a helyszínre ért, a nő már kidühöngte magát, és egyszerűen elsétált.

A rendőrség szóvivője Frederica Burden azt nyilatkozta, hogy bár valóban érkezett hívás a helyszínről, nem készült hivatalos jelentés az ügyről és nyomozást sem fognak indítani.

A feltöltő azt írja, hogy a rendőrök kiértek a helyszínre, nem sokkal az után, hogy a felvétel megszakadt. A nő éppen taxiba szállt és el is hajtott volna, de a járőrautóval elállták az útját. A videó készítője szerint a lány először az egyenruhásokkal szemben is agresszív volt, egyikükbe bele is rúgott, csak akkor kezdett sírni, amikor megbilincselték, és rendőrautóba ültették.

Állítólag akkor már könyörgött a rendőröknek, azt mondta, elveszítheti az orvosi engedélyét, ha letartóztatják. A videó alatti sorok azzal záródnak, hogy végül az ubersofőr sem tett feljelentést, megelégedett azzal, hogy a doktornő adott neki némi készpénzt, amiből kifizetheti a károkat.

(via: Miami Herald, Wshington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik