Nagyvilág

Eszméletlen módon bánt el fiával és menyével a paranoiás papa

Három hónapon át, napi tizenhét órában dolgozott azon egy kínai házaspár, hogy összerakjanak 140 ezer jüant (kb. 6,1 millió forintot). Szó szerint össze kellett rakniuk a pénzt, miután a férfi 85 éves édesapja, apró darabokra szabdalt 1080 darab bankjegyet.

Fotó: CCTV News
Fotó: CCTV News

Az idegtépő kirakósról Cseng, a férj beszélt egy helyi hírcsatornának. Azt mondta, hogy idős apja tavaly év végén adta el a házát 200 ezer jüanért (kb. 8,7 millió forintért). A fia próbálta meggyőzni a papát, hogy tegyék bankba a pénzt, mert ekkora összeget nem biztonságos otthon tartani. Az idős férfi azonban azt gondolta, hogy a fia és a menye ki akarják tőle csalni a pénzt, ezért inkább elkezdte felaprítani a bankjegyeket, hogy azokat ne lehessen elkölteni.

Az összeg nagyjából kétharmadával végzett, mire Cseng és a felesége észrevették. A házaspárnak nem volt más választása, mint hozzáfogni a végeláthatatlannak tűnő kirakós játéknak. Hihetetlen türelmüknek, és kitartásuknak köszönhetően sikerült az összes bankjegyet összeragasztaniuk és becserélniük. Azóta mind a 200 ezer jüan a bankba került, egy az idősebb Cseng nevére szóló számlára.

Fotó: CCTV News
Fotó: CCTV News

Néhány héttel ezelőtt hasonló esetről számolt be az osztrák sajtó is. Egy szintén 85 éves, idősek otthonában lakó nő ágyában több mint egymillió euró értékű készpénzt és kötvényeket találtak apró darabokra hasogatva az asszony halála után. A gyanú szerint a hölgy így szerette volna elérni, hogy az örökösei ne tehessék rá a kezüket a vagyonára.

(via Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik