Nagyvilág

Harcosok klubját csinált a kiscsoportból – 41 évet is kaphat az óvónő

Többrendbeli gyermekbántalmazás vádjában bűnösnek találta a bíróság Virginiában azt a volt bölcsődei gondozónőt, aki „harcosok klubját” csinált a rábízott, egy-kétéves kisgyermekek csoportjából – írja a USA Today.

fotó: Prince William County PD
Sarah Jordan (fotó: Prince William County PD)

Sarah Jordant hét vádpont alapján bűncselekmény, további hatban pedig szabálysértés elkövetése miatt marasztalták el, január 13-án, szerdán. A vádirat szerint Jordan a gyermekeket gyakran vízsugárral fegyelmezte, és arra biztatta őket, hogy erőszakoskodjanak, verekedjenek egymással. Mindez még 2013-ban, egy nyolc hónapos időszakban történt, mialatt a nő Minnieland Academy bölcsődéjében dolgozott, Woodbridge-ben.

Az ítélet kihirdetése után az ügyben érintett szülők örömkönnyeket hullatva nyilatkoztak a helyi hírcsatornának. „A gondozónő erőszakos szörnyeteget csinált a kisfiamból: arra kényszerítette, hogy a társait verje” – nyilatkozta Blake Buckner, egy érzelmeivel nehezen megbirkózó apa.

Jordan és egy társa, Kierra Springs nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is bántalmazták a gyerekeket. Amellett, hogy erős vízsugárral locsoltak az arcukba, vagy éppen nagyon csípős rágcsálnivalókat etettek velük, folyamatosan gúnyolták őket, az egyik kislányt például, állandóan „rusnyának” hívták. A két nő ellen végül a szociális szolgáltató tett feljelentést.

Jordan büntetését májusban szabja majd ki a bíróság, akár 41 év börtönbüntetést is kaphat. Springs még a tárgyalására vár, amit majd februárban tartanak. Közben hat szülő kártérítési pert indított a bölcsőde ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik