Nagyvilág

Akár 1 évet is kaphat Ján Slota

Jan-Slota(430x286).png (jan slota, )
Jan-Slota(430x286).png (jan slota, )
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) volt elnöke újra balesetet okozott.

Eljárás indult ellene tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés ügyében, miután hétfőn balesetet okozott. A zsolnai járásban Litvailló (Lietavská Lúčka) és Túrirtovány (Porúbka) között – írja az Új Szó. Ján Slota egy Porsche Cayenne-nal száguldozott, amikor Túrirtovány határában belehajtott az előtte haladó Audiba, amely egy Suzukinak ütközött.

Az Audi sofőrjét a mentősök a helyszínen ellátták, neki Slota pénzt ajánlott, ha nem hívja a rendőröket. A két vétlen sofőr alkoholtesztje negatív lett, Slota nem fújta meg a szondát. Jogosítványát a rendőrök elvették. A fogdát úgy úszta meg, hogy szerzett egy orvosi igazolást, amely szerint sürgős kórházi ellátásra szorul.

Slota elmarasztaló ítélet esetén akár egy évre is rács mögé kerülhet. A rendőrség intenzíven dolgozik az ügyön – idézte az Új Szó a zsolnai rendőrség szóvivőjét.

Inkább alkohol-, mint magyarbarát

Korábban már megbüntették az SNS volt elnökét ittas vezetés miatt. A szélsőséges kijelentéseiről és magyarellenes kirohanásairól ismert politikus korábban 5 ezer eurós bírságra ítélték és 16 hónapra eltiltották a vezetéstől. Később a zsolnai kerületi bíróság enyhített a büntetésen. Slotának háromezer euró és egy év lett a büntetése, ami igen méltányos, hiszen a bírság 330 ezer euró (csaknem 100 millió forint) is lehetett volna.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik