Nagyvilág

Undorító dolgot művelt elaltatott pácienseivel egy orvos

Azonnali hatállyal felfüggesztették, és eltiltották a betegek kezelésétől a New York-i Mount Sinai Kórház egyik prominens orvosát, a 45 éves Dr. David Newmant, miután gyanúba keveredett, hogy elkábította egyik 22 éves női páciensét, majd az arcára, illetve a melleire ejakulált.

Az Irakot is megjárt, veterán Newmant, aki az egészségügyi reformok szükségességének egyik legnagyobb szószólója, kihallgatta a rendőrség, de egyelőre nem vették őrizetbe.

Dr. David Newman (fotó: Mount Sinai Hospital)
Dr. David Newman (fotó: Mount Sinai Hospital)

A fiatal nő január 11-én, délelőtt fél tizenegykor jelent meg a kórházban, erős vállfájdalmakra panaszkodott. A nővérek egy magánrendelőbe kísérték, fájdalomcsillapítót adtak neki, illetve egy gyulladáscsökkentő injekciót. Mivel a betegnek még mindig erős fájdalmai voltak, beadtak neki egy kis adag morfiumot is. Aztán megkérték, hogy vegye le a felsőjét és a melltartóját a röntgenvizsgálathoz.

A nőn rajta volt a nadrágja és a cipője, de felül csak a kórházi köpenyt viselte, amikor a röntgen után belépett a rendelőbe Newman, aki azt mondta, hogy beadja a morfiumot. A páciens szólt neki, hogy a nővérektől már kapott a drogból, de máris érezte a karján a tűszúrást: Newman a figyelmeztetés ellenére beadta neki a második adagot is.

A nő vallomása szerint, a kezelés akkor vált félelmetessé, amikor szólt a hátát vizsgáló orvosnak, hogy a fájdalom előre, melltájékra is átsugárzik. Newman ekkor a hátára fordította az addig hason fekvő a nőt, és markolászni kezdte a melleit. A kábult nő hallotta, amint az orvos elkezd maszturbálni, majd érezte, hogy valamilyen folyadék fröccsen az arcára és a melleire. Mindeközben a morfiumtól mozdulni sem tudott.

fotó: Wikipédia
fotó: Wikipédia

A páciens szerint, miután Newman végzett, a lepedővel törölgette le róla a spermát. Az biztos, hogy nem sokkal később egy nővér teljesen kiütve találta meg a fiatal nőt a rendelőben. Egy másik orvost hívott hozzá, Dr. Andrew Jagodát, aki ébresztgetni próbálta, és kérdezgette tőle, mi történt vele, de a nő újra és újra elveszítette az eszméletét, nem tudott válaszolni.

Később, amikor magához tért, a nő kiment a mosdóba, és az arcán és mellkasán is spermamaradványokat látott. A kórházi köntössel törölte meg magát, amit aztán a lepedővel együtt egy műanyag zacskóba tett, hogy legyen a kezében bizonyíték, amikor feljelentést tesz a rendőrségen.

Amikor Dr. Jagoda visszatért a szobába, a nő elmondta neki mi történt vele, és közölte, hogy azonnal haza akar menni. Az orvos megkérdezte, hogy szeretné-e ha rendőrt hívna, de a nő azt felelte neki, hogy először szeretne beszélni a főnökével. Jagoda ekkor közölte, hogy az nem túl jó ötlet, a főnöke ugyanis maga Newman. A feldúlt nő ekkor összekapta a holmiját, és elviharzott a kórházból.

„Tisztában vagyunk a vádakkal, amit az egyik orvosunkkal szemben hoztak fel. Az ügy kivizsgálása folyik, mindenben együttműködünk a nyomozóhatósággal. Nagyon komolyan vesszük az ügyet, amellyel kapcsolatban saját belső vizsgálatot is lefolytatunk majd” – álla a Mount Sion Kórház hivatalos közleményében.

(via New York Daily News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik